Heeft u geldproblemen en kunt u bijvoorbeeld deze maand de huur niet betalen of geen boodschappen doen? Neem dan gerust contact met ons op! Wij helpen u!

Activiteiten welke mede

door SHLG gerealiseerd zijn. 

KP01
KP48

Fotografie door Arjen Dieperink

Shlg 62 1.1280x0

200 kerstpakketten voor minderbedeelden

LOCHEM – Het was vrijdagochtend een drukte van belang in de RK kerk, St- Joseph, aan de Nieuweweg. Een groot aantal vrijwilligers was gestructureerd bezig kerstpakketten in te pakken.

De een vouwt de dozen in elkaar, anderen zorgen ervoor dat de doos bij het eerste station langs de zijkant van de kerk wordt aangeleverd. Daar worden de eerste producten in de doos gedaan, die daarna doorschuift naar het volgende station. Na zo’n tien stations is het kerstpakket gereed en wordt de doos dichtgemaakt. Een accordeonist bij het altaar zorgt intussen voor de muzikale begeleiding bij het inpakken. De vrijwilligers die hier enkele uren bezig zijn maken deel uit van Stichting Hulpverlening Lochemse Geloofsgemeenschap. Hierbij zijn aangesloten de Apostolische Genootschap Lochem, Protestantse Gemeente Locem, Protestantse gemeente Laren, Protestantse Gemeente Barchem, Remonstranten Lochem-Zutphen, RK geloofsgemeenschap St. Joseph Lochem en de Selimiye Moskee Lochem.

Rita Asselman, die namens de Barchkerk Barchem aanwezig is, loopt naar een van de karren waar net een kerstpakket in is geplaatst. “Volgens mij moet dit pakket in de andere kar”, zegt ze terwijl ze naar het etiket kijkt. “In totaal gaan wij 200 personen een kerstpakket aanbieden. Dit zijn mensen die op hoogstens 130 procent van het bijstandsniveau zitten, een schuldsanering hebben of gebruik maken van de Voedselbank.” De pakketten bevatten onder meer een kerststol, nootjes en lekkernijen om zo tijdens de kerstdagen iemand te kunnen uitnodigen. Ook zitten er de nodige voedingsproducten in het pakket. Ze zijn afgelopen weekend bezorgd bij de personen die van tevoren waren opgegeven.

Door Arjen Dieperink | Publicatie Berkelbode nieuws 13 dec 2023

Kerstpakketten van SHLG

Het is ondertussen een traditie, de kerstpakketten van de SHLG, en dit jaar meer dan ooit voor velen een welkome aanvulling op de dagelijkse boodschappen(en dat kleine beetje extra voor de kerstdagen). Op vrijdag 9 december zijn de 230 pakketten in de RK kerk in Lochem ingepakt en op de zaterdag erna in Lochem, Barchem en Laren door de vrijwilligers rondgebracht. Het mooie van deze actie is dat de pakketten met dankbaarheid worden ontvangen en dat het inpakken en rondbrengen met plezier door de vrijwilligers wordt gedaan: allen dank daarvoor!

Heeft uzelf geldproblemen en kunt u bijvoorbeeld deze maand de huur niet betalen of geen boodschappen doen? Neem dan gerust contact met ons op! Wij helpen u graag verder.

Stichting Hulpverlening Lochemse Geloofsgemeenschappen

SHLG is een stichting die zich inzet voor het verlenen van hulp aan inwoners van de gemeente Lochem die in financiële nood verkeren. SHLG biedt eenmalige giften of leningen aan om mensen te ondersteunen bij acute geldproblemen (zoals het niet kunnen betalen van de huur of geen boodschappen kunnen doen).  Neem dan gerust contact met ons op! Wij helpen u graag verder. SHLG werkt samen met andere organisaties en instanties in de gemeente Lochem om mensen zo goed mogelijk te helpen.

Direct contact

06 17 18 03 90